Browser doesn't support javascript
image
image

Ser du månen, Daniel

2019 . True Crime, Biography & Autobiography, Military, Political Science, Terrorism . Puk Damsgård

image 9.3

Everyone

About the book

image4.4/5.0

Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien, fortalt af den prisvindende forfatter Puk Damsgård. Beretningen er et lille stykke danmarkshistorie midt i verdenshistorien. I samarbejde med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kendskab til historien fortæller DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård her for første gang om den danske fotografs kidnapning. Om de 13 måneder i fangenskab og det nu verdensberømte Islamisk Stat-fængsel i den syriske by Raqqa, hvor 24 vestlige gidsler sad under kontrol af deres fangevogter, briten bedst kendt som Jihadi John. Daniel Rye var det sidste gidsel, der forlod fængslet i live i juni 2014. Herefter begyndte IS at dræbe de tilbageværende vestlige gidsler – Daniels medfanger. En af dem var den amerikanske journalist James Foley, som også var blevet Daniels ven. Den danske fotograf overbragte det sidste rørende brev til James Foleys familie, da han blev løsladt. Puk Damsgård går også helt tæt på islamisk Stat og skildrer gennem interview med et tidligere IS-medlem terrororganisationen, der på kort tid er vokset til at være en regulær hær, som har erobret landområder og større byer, de administrerer som en stat i staten. Hun prøver at finde svar på, hvilken betydning Islamisk Stat har for udviklingen i Syrien og Irak, hvor Danmark deltager i krigen mod IS. Samt ikke mindst hvorfor Daniel Rye og andre gidsler blev forhandlet fri, mens andre aldrig kom hjem. Ser du månen, Daniel giver et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold – og hvordan familien derhjemme håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem.

Year:

2019

Language:

Danish

Publisher:

Politikens Forlag

Pages:

226

ISBN:

8740014827 (ISBN13: 9788740014822)

Reviews

image

Mads Dalgaard

1 day ago

image8

Udmærket, dramatisk og rå fortælling om en verden de færreste forhåbentligt stifter bekendtskab med. Bogen er godt skrevet og holder opmærksomheden fast og især i slutningen bliver det rørende. For mig mangler bogen dog en morale eller holdning til hvad historien har bragt med sig. Det ændrer dog ikke på en spændende og autentisk beretning.

image

Hjalte Kjærulff Andersen

1 year ago

image10

Fantastisk bog

image

Tanja Juel

1 year ago

image10

Rigtig god bog men en mega spændende historie

image

Lærke Øelund

2 years ago

image9

Wow. Hård læsning, men vigtig læsning!

AB

Anne Bach

2 years ago

image8

Det er hård læsning men bestemt det værd. Den er nok ikke for sarte sjæle men er enormt godt fortalt og giver en ordentlig gang kuldegysninger.

Download
our app